Nieuwendammerkerk | Brede Kerkepad 6-8  | 1023 BH Amsterdam  | 020-6372310 

Christina Specialist Hospital (Chrispeho)

Het Christina Specialist Hospital is een liefdevol, noodzakelijk en arbeidsintensief werk, dat wij van harte steunen.

Het ziekenhuis in 1985 geopend en levert een belangrijke bijdrage aan verbetering van levensomstandigheden voor de bevolking van Imo State en Nigeria. Dit grootse project is geheel uitgevoerd door Mevrouw Jantje Amaechi (Amsterdam Noord) en haar echtgenoot dokter Sylvanus Amaechi, orthopedisch chirurg (Nigeria).

Gebouwen en polikliniekenHet Christina Specialist Hospital heeft 150 bedden, 3 chirurgen, ongeveer 15 verpleegsters. Het is uitgerust met moderne apparatuur en voortreffelijke voorzieningen.

Mevrouw en Meneer Amaechi organiseren vele activiteiten onder de bevolking, speciaal m.b.t. de gezondheidszorg. Zo zijn ze in 1997 een voorlichtingscampagne over Hiv/Aids begonnen en voeren ze daartoe onder de niet-draagkrachtigen gratis testen uit.

Begon het ziekenhuis aanvankelijk met Orthopedische behandelingen, tegenwoordig heeft het ziekenhuis inmiddels naast Orthopedie meerdere specialismen: Trauma, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Neurochirurgie. Het ziekenhuis is niet alleen bekend in heel Nigeria, maar ook in het buitenland. Er zijn o.m. patiënten uit Ierland en Italië geopereerd en behandeld. Het is gespecialiseerd in aangeboren orthopedische afwijkingen, geeft voorlichting aan moeders over de noodzaak van tijdige en regelmatige zwangerschapscontrole en er zijn vaccinatieprogramma’s voor kinderen tegen infectieziekten.

Uit het hele land komen veel mensen naar het ziekenhuis voor een orthopedische behandeling.

In Nigeria bestaan nog geen ziekenfondsen. Eigenlijk zijn er verder geen voorzieningen en de overheid verleent geen enkele hulp. Daarom is financiële steun heel noodzakelijk.

Naast verzorging van niet of minder draagkrachtige patiënten is er veel geld nodig voor onderhoud apparatuur, medicijnen en het gehele ziekenhuis.

Voor meer informatie: Mw Mastenbroek, mas.cap@online.nl