De Vespercantorij Nieuwendam o.l.v. Koos Lith voert samen met het Barokensemble Eik en Linde op 7 en 8 juni a.s. de Messiah van G.F. Handel uit in de Nieuwendammerkerk aan het Brede Kerkepad 6-8 in Amsterdam Noord. In dit oratorium wordt het leven van Jezus beschreven door solisten, koor en orkest. Bijzonder is dat de Messiah oorspronkelijk geschreven is om kort na Pasen uit te voeren. De première was in Dublin op 13-4-1742, toen twee weken na Pasen. Tegenwoordig brengt men de Messiah meestal rond de Kerst maar de komende uitvoeringen in juni liggen dus meer in de lijn van de oorspronkelijke bedoeling. In deze barokuitvoering zijn er 4 vocale solisten, telt het koor 12 zangers en bestaat het orkest uit zo’n 20 instrumentalisten. Deze uitvoering stond al op het programma voor 2020 maar daar kwam Corona tussen. Nu is het eindelijk zo ver dat het concert door kan gaan.
!Kom genieten van deze bijzondere gelegenheid!
Nieuwendammerkerk op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni, aanvang 19.30u. en Grote Kerk Oostzaan op zondag 9 juni aanvang 19.30u.
Toegangskaarten € 20.- (65+, 18– en CJP € 17.- ).
Reserveren: e-mail: kooslith@xs4all.nl of telefoon : 06 50854824 (inspreken of app)