Selecteer een pagina

Nieuwendammerkerk | Brede Kerkepad 6-8  | 1023 BH Amsterdam  | 020-6372310

Een plek tussen hemel en aarde

Trouwen

‘Ongelofelijk dat zo’n plek bestaat. Jullie gastvrijheid maakte onze dag helemaal bijzonder!’

Wij zijn een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam. In de kerkzaal is plaats voor 140 mensen. Ook het bijgebouw, de Kosterij, is te huur, met inbegrip van een praktische keuken. Wij leggen er eer in om er met jullie een bijzondere dag van te maken. Neem contact op met dhr. E. Kuut via info@nieuwendammerkerk.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Denk je over trouwen en zoek je naar vormen om je geloof hierbij een plek te geven? Dominee Paula de Jong heeft ervaring met verschillende vormen, van klassiek tot onkerkelijk, en werkt graag mee aan een bijzondere ceremonie. Neem hiervoor contact op via dominee@nieuwendammerkerk.nl

Uitvaart

Afscheid nemen – ook dat kan in deze kerk. Zowel de kerk als de Kosterij zijn af te huren voor een plechtigheid naar uw wensen. Neem hiervoor contact op met dhr. E. Kuut via info@nieuwendammerkerk.nl

Afscheid nemen met een dominee erbij – hoe gaat dat precies?

‘Je hebt haar recht gedaan. En ons ook’

Wat als de overledene (zeer) kerkelijk of gelovig was en de nabestaanden (heel) anders met kerk en geloof omgaan? Hoe doe je recht aan het leven en sterven van een mens? Op een manier die niet alleen past bij de overledene, maar waarmee ook de nabestaanden verder kunnen? Dominee Paula de Jong heeft ervaring met deze vragen. Klik hier voor een uitleg hoe een plechtigheid met een dominee tot stand komt, mét 3 korte voorbeelden.

Goed om te weten: de begraafplaats naast de kerk is in beheer bij De Nieuwe Noorder

Gebouwen

De Nieuwendammerkerk is een zogenaamde waterstaatskerk. Deze staat er vanaf 1849. Eeuwen voor de Nieuwendammerkerk stond er al een kerk. Voor 1849 had de hervormde gemeente te Nieuwendam een kleinere kerk die er sinds 1644 had gestaan maar die door bouwvalligheid moest worden afgebroken.

De klok in de huidige toren is uit 1644 en heeft als randschrift: LAUS DEO IN AETERNEUM – Henricuus Vestrinck me fecit in Campen in 1644 (Lof zij God in eeuwigheid, Henricuus Vestrinck heeft mij gemaakt in Campen in 1644).

Het bijgebouw, ‘de Kosterij’, dateert uit de 17e eeuw en heeft in de loop der eeuwen verschillende functies gehad. Het is gebruikt als weeshuis, kosters- en predikantswoning, en nu als gemeenschapsruimte. Het heeft een moderne keuken en 2 toiletten.